High traffic website performance optimalisatie

De frontpage van Hanglos.nl had een laadtijd van 4,5 seconde, nadat Maketime er een performance analyse op had losgelaten en de adviezen waren doorgevoerd was dit maar liefst 3 keer zo snel en stond de homepage in 1,5 seconde.

Hanglos

Hanglos is de grootste community voor en door kitesurfers in Nederland, met maandelijks honderdduizenden bezoekers. Het systeem waarop de Nederlandse website draait voedt ook de duitse, franse en internationale takken.


Maketime ontwikkelt Alles-in-1.org

Alles-in-1 is de lesmethode voor basisscholen. Het lesaanbod is tegenwoordig allang niet meer alleen fysiek, maar ook digitaal. Maketime bouwt de nieuwe website, het leerling- en leekrachtintranet en maatwerk beheer voor het digitale lesaanbod.

Alles in 1

Meer dan 150 scholen en haar leerlingen kunnen eenvoudig via welk device (digibord, tablet, pc, mobiel) gebruiken maken van het digitale lesmateriaal. Het aanbod bestaat uit meer dan 5000 films, pdf-jes, oefeningen, opdrachten gecategorisseerd in meer dan 1500 categoriƫn. Toegangsbeveiliging en scheiding tussen leerkrachten en leerlingen, snelheid, gebruiksgemak, vindbaarheid (via krachtige zoekmachine) en brede compatibility zijn de peilers van dit project


Maketime ontwikkelt XML gateway voor transport orders

JP Haarlem is een snelgroeiende transporteur van vele meubel (web)shops. Maketime ontwikkelde een robuuste XML API waarmee orders sneller en betrouwbaarder door externe en derde kunnen worden ingeschoten in het bestaande ERP systeem.

JP bespaart hiermee een hoop heen en weer e-mailen en telefoontjes en haar klanten zijn direct op de hoogte van de order status en eventuele fouten bij het aanleveren van een order.


Maketime ontwikkelt promopool

Tijdens het WK 2014 in Brazilie heeft Maketime een promotionele pool app gebouwd voor in Facebook. Vele tienduizenden deelnemers hebben in de maanden juli en augustus dagelijks met veel plezier wedstrijd uitslagen voorspelt via deze app.Ingezet door oa Nusport, Deen Supermarken, Libelle, WilliamHill en BMW Poelgeest


Maketime ontwikkelt Appointmentplanner

Wat couverts.nl voor restaurants is, is appointmentplanner voor salons.

Appointmentplanner zorgt ervoor dat klanten makkelijk afspraken kunnen plannen via de website van de salon. Naast het gemak van zelf kunnen bepalen wanneer je een afspraak plant, word je als klant herinnert per mail en of sms zodat je je afspraak niet vergeet. Professioneel en bovendien een verlaging van de no-shows.


Maketime bouwt aan e-mailmarketing platform CommunicationMaster

In opdracht van Informaxion ontwikkelt Maketime aan de webbased applicatie waarmee grote klanten als LTO Nederland en Bovag dagelijks digitale nieuwsbrieven opmaken, beheren en versturen.

Maketime heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van grote web applicaties en het beheer van grote databases (big data).


Maketime bouwt Facebook App WK Voetbal Pool

De olympische spelen zijn nog in vollegang maar Maketime is al bezig met het volgende grote sport evennement van 2014 het WK voetbal in Braziliƫ.

Samen met onze partners en resellers gaan we ervoor zorgen dat er veel Facebook likes naar de Facebook pagina's van onze klanten gaan en dat pool deelnemers veel plezier gaan beleven aan het WK.


Maketime bouwt Tafel voortgang systeem

In samenwerking met iGroupware bouwde maketime voor sterrenrestaurant PureC van Sergio Herman een app waarmee de keuken op 50" touchscreen de voortgang van gerechten per tafel kunnen bijhouden. De toepassing waar een sterrenrestaurant niet zonder kan!


Maketime bouwt Bitcoin betaling met Bitpay in bestaande webshop

Bitcoin is hip en dus willen webshops hier graag op inhaken, maar wel zonder het koers daling risico's. Dat kan! Bitpay is tussenpartij die ervoor zorgt dat de webshopeigenaar gegarendeerd het bedrag in euro's ontvangt.


Maketime bouwt reisplatform MijnZuidAfrika.nl

De bestaande verouderde en trage website moest op de schop, maar de content, zo'n zestienduizend, foto's, video's en teksten moesten behouden blijven.

Maketime converteerde de content en plaatste dit in een nieuwe database. De website zelf is van de grond af herbouwd en is nu snel, responsive en heeft een nieuwe vormgeving.


Maketime implementeert nieuwe vormgeving Top40.nl

In samenwe rking met collega webbouwer DSJ heeft Maketime de complete vormgeving van top40.nl doorgevoerd op de bestaande techniek Symfony.

Tegelijkertijd is het reactie systeem vervangen door een Disqus implementatie.


Zie je hier nou iets tussenstaan waarvan je denkt

Dit wil ik ook!

Dat kan, ik kan dit voor je bouwen.

Maketime ontwikkelt order en voorraad REST API

Voor een hardware distributeur met veel automatiseerders als klanten, ontwikkelde Maketime de mogelijkheid om orders te plaatsen, actuele voorraad en product informatie en digitale facturen op te vragen via een API.

Deze REST koppeling kan berichten over en weer sturen in de formaten json, xml, php, pdf, ubl en csv. Op deze manier kunnen klanten op hun eigen manier up to date blijven en data overnemen om door te publiceren op eigen websites.

Dit systeem is ontwikkelt met PHP en Zend Framework. Daarnaast maakte Maketime een implementatie handleiding voor gebruikers, zodat zij deze koppeling eenvoudig tot stand kunnen brengen.


Maketime ontwikkelt Riskstat App

Een risico management systeem dat ziekenhuizen in staat stelt incidenten te registreren. Dankzij de eenvoudige manier van registeren en de daaruit volgende statistieken kan beleid worden bepaald om incidenten te voorkomen.

Dit systeem werkt op zowel desktop als tablet en is ontwikkelt met PHP, Zend Framework en versiebeheer met Subversion.